Oravan Wilhelmiina

▪  koko nimeltään Oravan Wilhelmiina, lempinimi Miina
▪  syntynyt 16.12.2009, 6-vuotias, oma ikääntyminen
▪  suomenpienhevonen, tamma, vaaleanrautias, säkä 147 cm
▪  koulutustaso helppo A, re 100 cm, koulupainotteinen
▪  kasv. Oravanpyörä FIN, om. wilberi VRL-09484

▪  saavuttanut arvonimet VIP MVA Fn, PP MVA, KTK-III
▪  rekisteröity numerolla VH11-018-0496, strategiset tiedot

▪  kilpailutulokset ja päiväkirjamerkinnät


Oravan Wilhelmiina on oma kasvattini, jonka kanssa eläminen on ollut hyvin tapahtumarikasta. Miina syntyi talvisena yönä tallissa, kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa kenenkään huomaamatta. Emä hoiti homman kuitenkin kotiin, ja aamulla karsinassa minua odotti pieni mutta tempperamenttinen varsa. Jo ensimmäisten päivien aikana selvisi, ettei tämän pippurisen tamman kanssa tultaisi pääsemään helpolla. Ehdin jo pelätä sen perineen isänsä geenit, eikä mielini muuttunut muutamaan seuraavaan vuoteen.

Miina on hyvin intensiivinen hevonen. Vuoden ikäisenä olin jo valmis myymään koko hevosen pois, sillä se oli todellakin perinyt lähes kaiken mitä Tykki saattoi sille periyttää. Käsittely ei sujunut juuri koskaan ilman äänen korottamista, ratsun alkeisiin tutustuminen olisi ollut helpompaa villihevosen kanssa. Aloin vihata aamutalliin nousua, sillä tiesin joutuvani raahaamaan Miinan taas tarhaan raipan kanssa. Pahimmillaan tunsin kouluttavani aivotonta hormoonihuuruista oria, joka ei suostu alistumaan ihmisen tahtoon. Kuitenkin eräänä päivänä, keväällä kun tamma oli juuri täyttänyt kolme vuotta, kaikki muuttui. En vielä tänäkään päivänä tiedä mitä sen päässä tapahtui, mutta sen päivän jälkeen tamma on kuin uudesti syntynyt. Miina ei enää luimi, kulkee maltillisesti ja suostuu yhteistyöhön pakottamatta. Luottamuksen rakentaminen kesti kauan, mutta tänä päivänä näen Miinassa vain kauniin ja rauhallisen suomenhevosen. Ratsukoulutus edistyi harppoen, parissa kuukaudessa se kantoi jo huolellisesti ratsastajaa selässään. Satunnaisia huonoja päiviä tulee yhä vastaan, mutta kaikki tuntuu niin vähäiseltä nuoruusaikaan verrattuna. Eläinlääkärin käynnit sujuvat maltillisesti, kengittäjää vastaan ei enää huudeta vastalauseita ja työskentely sujuu kuin vanhalta tekijältä.

Ratsastaessa Miina on alussa hiukan jännittynyt ja kankea, ja vaatii tämän vuoksi ahkeran alkulämmittelyn. Volttien, taivuttelujen ja temponvaihtojen jälkeen tamma muistaa taas kantaa itsensä nojaamatta ratsastajan käsiparkoihin. Jatkuu...

Sukupuu ja taustatietoa
    i. Tykkimies HUI
    sph, kimo, 144 cm
    VIP MVA Fn, KTK-III, SLA-II, YLA2
    ii. Kuisman Tatu
    VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA2
    iii. Raadelman Ärräpää
    iie. Mataleena
    ie. Syntitaakka KAT
    VIR MVA Ch, KTK-III
    iei. Poikamies KAT
    iee. Pauliina KIR
    e. Oravan Kastanjetti
    sph, tummanruunikko, 145 cm
    VIP MVA Fn, KTK-III
    ei. AH Kalervo
    VIP MVA Fn
    eii. EL Yrjänä
    eie. Marjametsän Vellamo
    ee. Kirina KÖL
    VIP MVA Fn
    eei. Kasarmin Kreivi
    eee. Viehättävän Humina

Sukuselvitys tuloillaan.

Jälkeläiset ja jalostusinformaatio
01.01.2012 t. Oravan Talvikki ei saavutuksia i. Mörkövaaran Timppa om. Kiiskinen VRL-01811
Ulkoasu ja pääkuva © wilberi 2012 | Tämä on virtuaalihevonen | Rakennekuva © Reega